Activitatea economică a sectorului de apă din România, dezbătută la Sibiu

Sibiul găzduieşte, timp de două zile, reuniunea Comisiei Economice şi de Statistică a Asociaţiei Române a Apei, organism ce reuneşte directorii economici şi şefii departamentelor contabile şi financiare ale operatorilor apă - canal din ţară.

Pe ordinea de zi a întâlnirii se regăsesc teme privind activitatea economică a sectorului de apă din ţară, modificările legislative dar şi modalităţi de gestionare a investiţiilor europene din punct de vedere fiscal.

Apă Canal Sibiu SA este partener al Asociaţiei Române a Apei în organizarea acestui eveniment, la care participă peste 50 de delegaţi ai companiilor de apă, directorul general al societăţii sibiene, ing. Vasile Maier, recomandând celor prezenţi găsirea celor mai bune căi de gestionare a laturii economice din companiile de apă, în interesul abonaţilor:

"Schimbul de experienţă şi bune practici este binevenit şi am încrederea că aici, la Sibiu, vor fi găsite soluţii la o parte dintre problemele cu care ne confruntăm. Mă bucură faptul că Asociaţia Română a Apei a ales oraşul nostru să fie gazdă a acestei reuniuni, în acest an în care Sibiul este şi Capitală Gastronomică Europeană."

Din punct de vedere economic, Apă Canal Sibiu SA a înregistrat performanţe notabile, recunoscute în repetate rânduri prin premiile acordate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu (locul I în Top Companii, pe profil de activitate) şi de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (Locul III la nivel naţional, pe profil de activitate).

"Îi asigurăm pe toţi beneficiarii serviciilor noastre, din întreaga arie de operare, că principiul solidarităţii şi echităţii între toate tipurile de consumatori, indiferent de localitatea sau judeţul în care avem activitate, va fi respectat şi că nivelul tarifelor va fi menţinut la limitele rezonabile, care să permită un consum decent fiecărui abonat dar şi viabilitatea societăţii", a mai declarat directorul general al Apă Canal Sibiu SA, ing. Vasile Maier.

Cu un tarif de 5,87 lei / mc de apă şi canalizare ( inclusiv TVA), abonaţii Apă Canal Sibiu SA plătesc unul din cele mai mici tarife din România, media naţională fiind de aproximativ 7 lei.

Categorie: