Animaţia "The Lego Movie 2: The Second Part" a intrat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Animaţia "The Lego Movie 2: The Second Part" a intrat primul loc în box-office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii date publicităţii duminică de compania de specialitate Exhibitor Relations şi citate de AFP, potrivit agerpres.ro.
Filmul, inspirat de faimosul joc de construit, având drept eroi omuleţi galbeni animaţi, a avut încasări de 34,4 milioane de dolari între vineri şi duminică în Statele Unite şi în Canada - mai puţin de jumate decât primul "Lego Movie", care a obţinut 69 de milioane de dolari în primul său weekend pe ecrane în 2014.
În "The Lego Movie 2", locuitorii din Bricksburg se confruntă cu o nouă ameninţare sub forma unei invazii venite din spaţiu care distruge totul în calea sa. Pentru a o putea înfrunta şi învinge, protagoniştii trebuie să exploreze lumi noi şi să dea dovadă de curaj şi creativitate. Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Tiffany Haddish şi Stephanie Beatriz îşi împrumută vocile personajelor animate în versiunea originală a filmului.
Locul al doilea revine unui alt new-entry, "What Men Want", o nouă versiune a clasicului film "What Women Want" (2000), cu Mel Gibson în rolul principal.
În această comedie cu Taraji P. Henson şi Tracy Morgan în rolurile principale, personajul feminin are de data aceasta abilitatea de a putea citi în minţile bărbaţilor. Filmul, în regia lui Adam Shankman, a obţinut încasări de 19 milioane de dolari.
Cea de-a treia treaptă a podiumului este ocupată de drama "Cold Pursuit", cu încasări de 10,8 milioane de dolari - un rezultat pe măsura aşteptărilor, în pofida scandalului declanşat de actorul principal, Liam Neeson, care a mărturisit că în trecut a dorit să ucidă o persoană de culoare pentru a răzbuna violarea unei prietene.
"The Upside", adaptarea americană a filmului-fenomen francez "Intouchables", cade pe locul al patrulea după cinci săptămâni de prezenţă în cinematografe, cu încasări în weekend de 7,2 milioane de dolari şi un total de 85,8 milioane de la lansare.
După trei săptămâni pe primul loc, ''Glass'', ultima parte a trilogiei cu supereroi regizate de M. Night Shyamalan, ajunge pe poziţia a cincea. Pelicula îi reuneşte pe cei trei eroi din ''Unbreakable'' (2000) şi ''Split'' (2016) într-o confruntare finală care se concentrează asupra noţiunilor de bine şi rău, tematică recurentă în ultimii ani şi în producţiile Marvel şi DC. Filmul a obţinut în ultimele trei zile 6,4 milioane de dolari şi un total de la lansare de 98,5 milioane de dolari.

Categorie: