Cultură

Proceduri speciale la examene pentru elevii cu deficienţe, la propunerea comisiilor din unităţile de învăţământ

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat procedura prin care este asigurat cadrul normativ necesar susţinerii examenelor naţionale (Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi examenul naţional de Bacalaureat - sesiunea 2019) de către elevii cu deficienţe de vedere/deficienţe de auz/tulburare de spectru autist/tulburări specifice de învăţare.

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de 21 februarie 2019, în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul căreia:

Timiş: UVT lansează în premieră un curs dedicat Revoluţiei din 1989 de la Timişoara

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) lansează, din luna martie, în premieră academică naţională, un curs dedicat Revoluţiei din 1989 de la Timişoara, care le va fi dedicat studenţilor, dar şi întregii comunităţi care doreşte să afle istoria acelor evenimente.

CNA: Antena 3 şi Realitatea TV - amendate cu câte 5.000 de lei

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, joi, amendarea posturilor Antena 3 şi Realitatea TV cu câte 5.000 de lei pentru nerespectarea de prevederi ale legislaţiei audiovizualului în diferite emisiuni.

Șapte universităţi europene îşi unesc forţele pentru a crea UNES - Universitatea pentru o nouă societate europeană

Marţi, 19 februarie 2019, în contextul apelului de propuneri a Comisiei Europene dedicată Universităţilor Europene, University Paris-Est Creteil (France), University of Codoba (Spain), University of Evora (Portugal), University of Novi Sad (Serbia), University of Patras (Greece), Lucian Blaga University of Sibiu (Romania) şi University of Udine (Italy) au semnat un Memorandum de Înţelegere (MoU) pentru crearea UNES - Universitatea pentru o nouă societate europeană.

Zoo Sibiu are trei noi locuitori: Un leopard de Amur şi doi lupi albi

Gradina Zoologica Sibiu are marti trei noi locuitori: un leopard de Amur şi doi lupi albi, toate cele trei fiind primite ca donaţie.Leopardul de Amur este un mascul de opt ani şi a sosit la Sibiu din Rotterdam, Olanda. 

Ilfov: Două mănăstiri monument istoric vor fi reabilitate cu bani europeni

 Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache şi directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov, Dan Nicula, au semnat contracte de finanţare în valoare de aproape 30 de milioane de lei, pentru mănăstirile Căldăruşani şi Sfântul Nicolae- Sitaru (Balamuci).

Sindicatele din Învăţământ solicită Senatului să introducă proiectul de Lege privind protecţia personalului didactic

Avem şcoli în România în care profesorii sunt umiliţi, jigniţi, scuipaţi sau loviţi, unii dintre ei răniţi grav. Numărul cazurilor de violenţă, de orice tip, la adresa cadrelor didactice, este în creştere, iar noi, cu toţii, stăm neputincioşi în faţa unui fenomen care ia amploare, pentru că legile nu se aplică sau pentru că există lacune în sistemul legislativ. 

CNA a amendat B1 TV şi Antena 3; Realitatea TV - două amenzi

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat marţi mai multe posturi de televiziune, între care Realitatea TV, Antena 3 şi B1 TV, pentru încălcări ale Codului de reglementare a conţinutului audiovizual.

Ivan Patzaichin a fost numit membru de onoare al Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării

Multiplul campion european, mondial şi olimpic la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, a devenit membru de onoare al Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD). Originar din satul Mila 23, comuna Crişan, din inima Deltei Dunării, Ivan Patzaichin este cel mai important ambasador al turismului deltaic în întreaga lume. Până în prezent, campionul a făcut parte din AMDTDD prin intermediul Asociaţiei "Eco Delta Dunării".

Ecaterina Andronescu anunţă schimbări în învățământ. Iată cum va arata noul an școlar

Anul şcolar viitor va începe pe 9 septembrie şi se va încheia pe 12 iunie, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă,  Ecaterina Andronescu. Semestrul I al anului şcolar viitor va fi mai scurt. Va avea 15 săptămâni de cursuri în perioada 9 septembrie - 20 decembrie 2019.

Două dintre facultăţile Universităţii de Vest din Timişoara se extind prin Regio-POR 2014-2020

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) şi Universitatea de Vest din Timişoara au semnat astăzi, 19 februarie 2019, la sediul UVT, contractul de finanţare pentru proiectul "Extindere spaţii de învăţământ existente pentru Facultatea de Arte şi Design şi Facultatea de Muzică şi Teatru".

Nereguli GRAVE la Universitatea de Construcţii Bucureşti: 9 diplome, ANULATE prin act administrativ intern. Fostul secretar şef și-a însușit bursa unui student

Urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB) prin reprezentantul legal, prof. dr. ing. Radu Văcăreanu, face următoarele precizări cu privire la situaţia unor diplome de la Facultatea de Geodezie.

Consilierul premierului, acuzat că a plagiat în teza de doctorat. Vâlcov: Acest lucru este EXCLUS!

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, acuzat că ar fi plagiat o parte din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2008 la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul ASE din Bucureşti, apune că acest lucru este exclus.

Avocatul Poporului cere lămuriri MAI și Ministerului Educației

Avocatul Poporului solicită lămuriri Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Educației Naționale, după apariția unor suspiciuni privind modul în care poliția cercetază ocuparea locurilor speciale pentru elevii romi din învățământul liceal de stat din județul Galați. Cazul a fost adus la cunoștința Avocatului Poporului de către domnul deputat Daniel Vasile, care a primit o petiție în acest sens de la Asociația Partida Romilor Pro-Europa.

Scandalul Eurovizion a ajuns și la Parlament! Gigel Știrbu: ”Mă declar șocat! TVR-ul terfelește imaginea României și a românilor

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, susține că este ”șocat” de ceea ce au făcut cei de la TVR cu selecția pentru Eurovision: ”Mă declar șocat! Niciun an fără un scandal la Eurovision. După ce duminică seara, în finala Selecției Naționale a ediției Eurovision 2019, juriul a desemnat pentru a reprezenta România în competiţia ce va avea loc în luna mai, la Tel Aviv, Israel, pe artista care s-a aflat pe ultimul loc în preferințele telespectatorilor.

Braşov: Campionatul Naţional de Dans Sportiv al României va avea loc în perioada 2-3 martie

Noul sezon competiţional de dans sportiv în ţară se deschide cu cel mai important eveniment naţional al anului, Campionatul Naţional de Dans Sportiv al României. Cele mai bune perechi de dansatori se vor alinia la startul competiţiei ce va avea loc în perioada 2 - 3 martie 2019 la Sala Sporturilor din Braşov. 

Constantin Brâncuși, sărbătorit de Institutul Cultural Român în 2019

Constantin Brâncuși este celebrat de Institutul Cultural Român pe 19 februarie, ziua nașterii sale, declarată Ziua Brâncuși și zi de sărbătoare naţională a României.Operei și personalității marelui artist român îi va fi dedicată o serie de evenimente de anvergură în cadrul următoarei ediții a Festivalului Europalia, desfășurată în perioada octombrie 2019 -ianuarie 2020. 

Studenţi ai Academiei de Poliţie "A.I. Cuza" în stagiu de practică la Jandarmeria Olt

Începând de astăzi până pe 8 martie, nouă studenţi de la Academia de Poliţie "A.I.Cuza" Bucureşti - Facultatea de Jandarmi desfăşoară la Jandarmeria Olt un stagiu de practică prevăzut în programa de învăţământ. La acest stagiu participă studenţi din anul II şi III de studiu, activităţile debutând cu un program de acomodare cu specificul şi misiunile executate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt.

S-au găsit 53 de schelete ale unor deținuți politici din închisorile de la Periprava și Târgu Ocna!

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) face un apel către persoanele care au avut în familie deţinuţi politici decedaţi la Târgu Ocna şi Periprava, precum şi către orice persoană care are cunoştinţă despre astfel de rude, ca să contacteze pe orice cale instituţia în vederea informării asupra procedurilor legale ce trebuie urmate pentru identificarea victimelor.

Pagini