Economic

Leul, la un minim istoric în raport cu euro

Leul s-a depreciat joi cu 0,34 bani (0,07%) faţă de euro, ajungând din nou la un minim istoric în raport cu moneda unică europeană, cursul stabilit de Banca Naţională a României (BNR) fiind de 4.7669 lei/euro. BNR a cotat miercuri euro la 4,7635 lei.

Ministrul Ion Ştefan a verificat din nou stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Giuleşti şi Arcul de Triumf

"Mi-am început ziua cu o nouă vizită pe şantierele celor trei stadioane la care se lucrează pentru organizarea meciurilor din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020). După cum am spus şi săptămâna trecută, finalizarea acestor obiective 

Comisia de Circulaţie a avizat favorabil resistematizarea traficului auto în zona mall-ului Promenada Sibiu

Astăzi, 13 noiembrie, Comisia de Circulaţie a avizat favorabil resistematizarea traficului auto în zona mall-ului Promenada Sibiu care va fi deschis publicului începând din 14 noiembrie.

CNAIR a semnat un nou contract pentru amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul aferent proiectului "Măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată" cu firma VESTA INVESTMENT SRL.

 

 

Marius BODEA: Căderea Guvernului de la Chişinău pune în pericol parcursul european al Republicii Moldova

Demiterea Guvernului Maia Sandu prin moţiunea de cenzură iniţiată de socialişti este o lovitură dură pentru democraţie, fiind pusă sub semnul întrebării însăşi traiectoria europeană a Republicii Moldova. Criza politică majoră de la Chişinău s-a declanşat după decizia premierului Maia Sandu de a iniţia modificarea Legii Procuraturii.

Lucrări de reamenajare la Direcţia de Finanţe Publice din Sfântu Gheorghe

Direcţia de Finanţe Publice Municipale din strada Oltului, nr. 2, intră începând de luni, 18 noiembrie, într-un proces de reamenajare la nivelul parterului clădirii. Lucrările sunt necesare pentru a creşte gradul de confort şi viteza de rezolvare a problemelor locuitorilor.

Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Bucureşti, 13 noiembrie 2019 - În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private, printre care:

Iohannis a început consultările cu miniştrii

Premierul Ludovic Orban a fost, miercuri, împreună cu miniștrii Florin Cîțu, Virgil Popescu, Lucian Bode și Adrian Oros la consultări cu președintele Klaus Iohannis. Premierul a declarat că astfel de întâlniri vor avea loc periodic, deoarece șeful statului e interesat de situația ministerelor.

Orban despre buget: Rambursări de TVA neonorate în valoare de 5 miliarde, concedii medicale neplătite de 6 luni

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă cu ocazia preluării mandatului de ministru al Tineretului şi Sportului de către Ionuţ Stroe, că nu poate comunica o cifră pentru bugetul alocat MTS pentru anul viitor în condiţiile sunt foarte multe alte cheltuieli urgente.

Acțiunile IAR s-au depreciat semnificativ la Bursa de Valori București

Acțiunile IAR Brașov au scăzut din nou în ședința de marți, de la Bursa de Valori București. Specialiștii spun că acțiunile producătorului brașovean se află pe un trend descrescător, după ce în octombrie acestea au cunoscut o puternică apreciere. Acțiunile IAR Brașov s-au depreciat cu 1,16 procente, fiind a doua depreciere spectaculoasă

Anunțul făcut de ministrul Sănătății. Ce se întâmplă cu salariile medicilor în decembrie?

Victor Costache, ministrul Sănătății asigură cadrele medicale că plata salariilor aferente lunii decembrie va fi realizată la timp. „Am avut o primă întâlnire cu ministrul Finanțelor Publice, în prezența premierului Ludovic Orban și a vicepremierului Raluca Turcan, în care 

Statul ar putea să solicite chirie de la Mall-ul Băneasa și Ambasada americană!

Unul dintre cele mai scumpe si intinse terenuri din tara, care se afla in nordul orasului Bucuresti, pe care au fost construite mai multe multe hyper-magazine si un ansamblu rezidential de lux urmeaza sa ajunga din nou in proprietatea statului, care ar putea să solicite chirie.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va participa la Reuniunea Consiliului de miniştri în 18 noiembrie 2019

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, va participa în data de 18 noiembrie 2019, la reuniunea Consiliului UE Agricultură şi Pescuit, ce se va desfăşura la Bruxelles. Pe ordinea de zi a întâlnirii se va afla Pachetul de reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) post- 2020:

EUROPORT 2019: Expertiza românească în domeniul naval, apreciată la nivel internaţional

Opt firme româneşti s-au aflat printre expozanţii la unul dintre cele mai importante târguri de nave şi echipamente navale la nivel mondial, EUROPORT 2019, desfăşurat în perioada 5-8 noiembrie 2019, la Rotterdam, Olanda.

Mariana Miclăuș, numită director general al METROREX

Mariana Miclăuş va fi, începând de marţi, noul director general provizoriu al Metrorex, după expirarea contractului de mandat al actualului director, Marin Aldea. "Astăzi, 11 noiembrie 2019, Consiliul de Administraţie al Metrorex a luat act de expirarea contractului de mandat de director general provizoriu al domnului Marin Aldea. 

Contribuabilii ieşeni pot primi clarificări referitoare la noutăţile legislative din domeniul fiscal

Marţi, 19.11.2019, începând cu ora 10,00, la sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi din municipiul Iaşi, str. Anastasie PANU nr. 26, în sala de şedinţe de la etajul 1, contribuabilii persoane fizice şi juridice vor primi clarificări şi îndrumări referitoare la:

Prețul cărnii de porc a crescut cu 15% față de anul trecut

Preţul de achiziţie al cărnii de porc, materia primă de bază pentru fabricarea Salamului de Sibiu, a crescut faţă de anul trecut cu 15%, însă la raft preţul produsului a înregistrat un avans de sub 10%, a declarat, vineri, Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Un metru cub de lemn se exportă la prețul de 100 euro sau ca mobilă cu 6000 euro

Încă din primăvara acestui an cunoșteam cu toții deciziile administrației Trump de a taxa suplimentar importurile din China, desigur acesta este un război comercial în care noi nu putem interveni. Iar daca o firma din Europa sau de pe un alt continent, își îndreaptă

Anchetă: Românii furați la facturile de gaz și curent! Cum îți recuperezi banii

Românii au plătit facturi umflate la gaze în ultimii 10 ani. Asta arată un raport al Curţii de Conturi care dezvăluie faptul că nu au fost respectate contractele de privatizare pentru Distrigaz Nord şi Distrigaz Sud. Potrivit acestora, tariful de distribuţie ar fi trebuit redus, astfel încât consumatorul să plătească facturi mai scăzute.

 

O firmă din Brașov va livra Romsilva 140 de jeepuri

În plină criză bugetară, Regia Naţională a Pădurilor cheltuie milioane pentru maşini de teren 4×4. Romsilva a cumpărat nu mai puţin de 140 de maşini de teren 4×4, una din cele mai mari achiziţii de acest fel realizate în ultimii ani de o regie de stat. Valoarea contractului depăşeşte 1,5 milioane de euro, bani care vor merge către Auto Novex SA, un distribuitor Ford din Braşov. 

Pagini