Internaţional

Comisia Europeană majorează sprijinul naţional acordat fermierilor până la 25.000 de euro

Comisia Europeană a adoptat vineri norme revizuite privind ajutoarele de stat în sectorul agricol (aşa-numitele ajutoare de minimis), majorând cuantumul maxim pe care autorităţile naţionale îl pot utiliza pentru a-i sprijini pe fermieri fără a fi necesară aprobarea prealabilă a Comisiei. Această decizie va permite ţărilor UE să majoreze sprijinul acordat fermierilor fără a denatura piaţa, reducând totodată sarcina administrativă care revine autorităţilor naţionale.

Tânără urmărită internațional pentru fraude bancare comise în SUA, depistată de polițiștii din Dolj. Prejudiciciul este uriaș

Ieri, 21 februarie, poliţişti de investigaţii criminale din Dolj au depistat, în Craiova, o tânără, de 25 de ani, din localitate, urmărită la nivel internaţional, de autorităţile americane, pentru fraude bancare. Prejudiciul cauzat este de peste 4.000.000 de dolari americani.

Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu ministrul german al Economiei, Peter Altmaier

Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut joi, 21 februarie 2019, la Bucureşti, o întrevedere cu ministrul economiei Republicii Federale Germania, Peter Altmaier. Discuţia a reliefat stadiul excelent al cooperării economice dintre cele două state, fiind evidenţiat în acest sens cursul ascendent şi echilibrat al schimburilor comerciale şi poziţia Germaniei în topul investitorilor de pe piaţa românească. 

Dialog la nivel înalt. Klaus Iohannis, întâlnire cu Preşedintele Republicii Arabe Egipt

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va avea sâmbătă, 23 februarie, consultări cu Preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi, în marja participării la Summitul UE - Liga Statelor Arabe, care va avea loc la Sharm El-Sheikh, Republica Arabă Egipt.

Papa Francisc, despre agresiunile sexuale săvârşite de prelaţii Bisericii catolice: Strigătul micuţilor cere să se facă dreptate

Papa Francisc a cerut, joi, luarea unor "măsuri concrete", în cadrul unui summit organizat la Roma, care are ca subiect agresiunile sexuale săvârşite de prelaţii Bisericii catolice, conform Le Figaro.

Dan Barna, scrisoare către Jean Claude Junker, Frans Timmermans şi Antonio Tajani

Preşedintele USR Dan Barna a trimis o scrisoare de informare către Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani, Frans Timmermans şi toţi liderii de grup din Parlamentul European, cu privire la OUG-ul pe legile justiţiei.

Iustin Cionca: 'Singura cale corectă pentru românii de peste Prut este calea europeană!'

La sfârşitul săptămânii în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad transmite locuitorilor raioanelor Ungheni şi Ialoveni un îndemn de a participa la votul de la sfârşitul acestei săptămâni. Judeţul Arad este înfrăţit cu cele două raioane şi îşi doreşte să susţină logistic şi prin orice alte mijloace pregătirea lor în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Șapte universităţi europene îşi unesc forţele pentru a crea UNES - Universitatea pentru o nouă societate europeană

Marţi, 19 februarie 2019, în contextul apelului de propuneri a Comisiei Europene dedicată Universităţilor Europene, University Paris-Est Creteil (France), University of Codoba (Spain), University of Evora (Portugal), University of Novi Sad (Serbia), University of Patras (Greece), Lucian Blaga University of Sibiu (Romania) şi University of Udine (Italy) au semnat un Memorandum de Înţelegere (MoU) pentru crearea UNES - Universitatea pentru o nouă societate europeană.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 131.600 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 64.000 pe sensul de intrare şi 67.600 pe cel de ieşire din ţară şi peste 40.000 mijloace de transport, dintre care 18.900 pe sensul de intrare şi 21.100 pe sensul de ieşire din ţară.

Întrevederea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu secretarul de stat pentru afaceri europene din MAE portughez

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut miercuri, 20 februarie 2019, o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul MAE portughez, Ana Paula Zacarias. Discuţiile celor doi oficiali s-au axat pe programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE şi pe evoluţiile în curs la nivel european în raport cu agenda curentă.

Vladimir Putin amenință: 'Vom orienta armamentul asupra ţărilor unde SUA vor instala rachete'

„Trebuiau să spună sincer și să nu folosească acuzații false pentru a ieși (din Tratatul INF – n.r.), a comentat  presedintele rus Vladimir Putin anuntul american privind retragerea din Tratatul INF. ”Ei încalcă totul, apoi caută scuze și desemnează vinovații. Suntem obligați să răspundem acuzațiilor împotriva noastră. Statele Unite au încălcat în mod direct și brutal cerințele tratatului, în România de mult timp sunt desfasurate lansatoare de rachete. 

Atenţionare de călătorie în Spania - grevă generală declanşată de 'Intersindical - CSC'

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în data de 21 februarie 2019, în comunitatea autonomă Catalonia va avea loc o grevă generală declanşată de gruparea sindicală Intersindical - CSC.

O grupare navală NATO de Luptă Împotriva Minelor, prezentă în Marea Neagră

Nave din cadrul Grupării Navale Permanente a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group) au intrat în Marea Neagră în 19 februarie.

Călin Popescu-Tăriceanu l-a felicitat pe noul ambasador israelian pentru numirea în funcție

Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit, miercuri, 20 februarie, pe E.S. David Saranga, ambasadorul Israelului în România, aflat într-o vizită de prezentare. Președintele Senatului l-a felicitat pe noul ambasador israelian pentru numirea în funcție și l-a asigurat de sprijinul autorităților române în îndeplinirea mandatului domniei sale, pentru aprofundarea și diversificarea relației bilaterale în toate domeniile de interes reciproc.

Carmen Dan: România și Turcia cooperează foarte bine în ceea ce privește prevenirea și combaterea migrației ilegale la Marea Neagră

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a participat la deschiderea Conferinței ministeriale Procesul Budapesta, eveniment desfășurat la Istanbul, Turcia. Întrunirea a reunit reprezentanți din peste 50 de state europene, țări din zona asiatică, precum și organizații regionale, europene și internaționale. 

Comisia Europeană a aprobat modificarea Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia

Comisia Europeană a aprobat modificarea Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. În mod concret, aproape zece milioane de euro sunt realocate în cadrul programului pentru a sprijini cele 2,4 milioane de locuitori din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi din districtele vecine din Republica Serbia.

MAI: UE introduce măsuri de securitate mai stricte pentru cărţile de identitate

Reprezentanţii Preşedinţiei române a Consiliului şi ai Parlamentului European au ajuns, marţi, la un acord informal cu privire la un regulament care va spori securitatea cărţilor de identitate ale cetăţenilor UE şi a documentelor de şedere eliberate acestora şi membrilor familiilor care nu sunt cetăţeni ai UE, acesta urmând să fie transmis reprezentanţilor permanenţi la UE, spre confirmare în numele Consiliului.

Autoturism căutat de autorităţile din Germania, descoperit la frontiera Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au depistat un tânăr care a încercat să intre în ţară cu un autoturism marca Audi Q5, în valoare de 20.000 de euro, căutat de autorităţile din Germania.

Autoturism căutat de autorităţile din Germania, descoperit la frontiera Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au depistat un tânăr care a încercat să intre în ţară cu un autoturism marca Audi Q5, în valoare de 20.000 de euro, căutat de autorităţile din Germania.

Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu ministrul israelian al Egalităţii Sociale

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, astăzi, o întrevedere cu ministrul israelian al Egalității Sociale, Gila Gamliel, și secretarul general al Organizației Mondiale pentru Restituirea Proprietăților Evreiești, Colette Avital. La întrevedere a participat, alături de premierul Viorica Dăncilă și ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius-Constantin Budăi.

Pagini