Politică

Tăriceanu: Bugetul nu poate fi neconstituţional. Este dreptul preşedintelui de a sesiza CCR

Şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă ţinută la Cluj-Napoca, referitor la anunţul preşedintelui Iohannis că sesizează la CCR bugetul pe 2019, că legea nu are cum să fie neconstituţională.

Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu ministrul german al Economiei, Peter Altmaier

Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut joi, 21 februarie 2019, la Bucureşti, o întrevedere cu ministrul economiei Republicii Federale Germania, Peter Altmaier. Discuţia a reliefat stadiul excelent al cooperării economice dintre cele două state, fiind evidenţiat în acest sens cursul ascendent şi echilibrat al schimburilor comerciale şi poziţia Germaniei în topul investitorilor de pe piaţa românească. 

Iohannis nu promulgă bugetul pe 2019

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri că bugetul este unul nerealist, supraevaluat şi întârziat şi că sesizează la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. „Un lucru este clar. Guvernarea PSD a eşuat. În spitale probleme peste probleme, educaţia este subfinanţată, economia este bulversată mai ales după ordonanţa 114, dată în mare taină la sfârşitul anului trecut. 

Băsescu, AVERTISMENT DUR: Statul de drept este în pericol! Toader, Dragnea şi Tăriceanu se ocupă de punerea sub control a justiţiei

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri dimineaţa, că ”statul de drept este în pericol major”:  "Nu avem toată puterea până nu avem justiţia” ! Orice om normal cu respect pentru statul de drept ar spune că prioritatea pentru Ministrul Justiţiei şi majoritatea PSD-ALDE în justiţie este corectarea celor peste 100 articole constatate de către CCR a fi neconstituţionale din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Dialog la nivel înalt. Klaus Iohannis, întâlnire cu Preşedintele Republicii Arabe Egipt

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va avea sâmbătă, 23 februarie, consultări cu Preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi, în marja participării la Summitul UE - Liga Statelor Arabe, care va avea loc la Sharm El-Sheikh, Republica Arabă Egipt.

Ceremonia depunerii jurământului de învestitură de către noii miniştri ai Transporturilor şi Dezvoltării, la ora 10,30

Ceremonia depunerii jurământului de învestitură de către noii miniştri ai Dezvoltării şi Transporturilor, Daniel Suciu, respectiv Răzvan Cuc, va avea loc vineri, la ora 10,30, anunţă Administraţia Prezidenţială. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele pentru numirea în funcţie a lui Vasile-Daniel Suciu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a lui Alexandru-Răzvan Cuc, la Ministerul Transporturilor.

Dan Barna, scrisoare către Jean Claude Junker, Frans Timmermans şi Antonio Tajani

Preşedintele USR Dan Barna a trimis o scrisoare de informare către Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani, Frans Timmermans şi toţi liderii de grup din Parlamentul European, cu privire la OUG-ul pe legile justiţiei.

Alianţa 2020 USR PLUS se alătură protestului de duminică din Piaţa Victoriei

Alianţa 2020 USR PLUS lansează un apel către toţi românii de bună credinţă în încercarea de a opri cât mai repede asaltul PSD-ALDE asupra statului de drept din România şi anunţă că se alătură protestatarilor duminică, 24 februarie, în Piaţa Victoriei.

Fostul lider al ALDE Gorj, Dian Popescu, a demisionat din cauza jocurilor murdare ale conducerii

Fostul senator și fost lider al ALDE Gorj, Dian Popescu, a demisionat din ALDE. În scrisoarea de demisie acesta acuză conducerea centrală că promovează oameni incompetenți în funcții.

Dan Barna: 'Noi îl numim bugetul minciunii şi al aruncării în criză. Cum va reforma USR taxarea şi ANAF-ul'

Uniunea Salvaţi România a lansat, joi, cel de-al doilea policy brief din cadrul campaniei "USR face curat după PSD", în care prezintă viziunea USR pentru a reforma sistemul de taxare şi ANAF-ul.

Preşedintele Iohannis a semnat decretele de numire în funcţii a miniştrilor Suciu şi Cuc

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele pentru numirea în funcţie a lui Vasile-Daniel Suciu, propus ca viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a lui Alexandru-Răzvan Cuc, propus pentru Ministerul Transporturilor.

Ludovic Orban: 'Recesiunea BATE LA UȘĂ. Foarte mulţi români nu vor mai mai primi credite. România este împinsă într-o criză economică'

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avertizat joi că foarte mulţi români nu vor mai fi consideraţi bancabili şi nu vor mai primi credite. "Vedem că recesiunea bate la uşă şi vedem cu claritate că, România în mod artificial este împinsă într-o criză economică de Guvernul PSD-ALDE", a declarat presedintele liberalilor.

Ludovic Orban: OUG 114 riscă să provoace o apocalipsă economică. Efectele catastrofale vor fi resimțite de fiecare român

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avertizat joi că OUG 114 riscă să provoace o apocalipsă economică, pentru că efectele catastrofale pe care le are asupra sistemului financiar-bancar, vor fi resimţite de fiecare român. 

Ludovic Orban: Ar trebui să-i retragem cetăţenia română reprezentantului României dacă a votat împotriva lui Kovesi

 Ludovic Orban a anunţat joi că  PNL solicită să fie făcut public mandatul reprezentantului României în COREPER privind votul în cazul candidaturii Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European, arătând că în cazul în care acest mandat a vizat un vot împotrivă, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, ar trebui să demisioneze.

Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii privind Codul fiscal

reşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis joi, 21 ianuarie, Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 4/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Vă prezentăm textul integral al cererii:

Alianţa 2020 USR PLUS: Coaliţia PSD-ALDE e într-un maraton de decredibilizare a liderilor europeni

Alianţa 2020 USR PLUS susţine că plângerea penală înregistrată pe numele prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, este "doar o încercare a propagandei PSD-ALDE cu un scop clar - decredibilizarea liderilor europeni", încercare sortită însă eşecului.

Întrevederea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu secretarul de stat pentru afaceri europene din MAE portughez

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut miercuri, 20 februarie 2019, o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul MAE portughez, Ana Paula Zacarias. Discuţiile celor doi oficiali s-au axat pe programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE şi pe evoluţiile în curs la nivel european în raport cu agenda curentă.

Vladimir Putin amenință: 'Vom orienta armamentul asupra ţărilor unde SUA vor instala rachete'

„Trebuiau să spună sincer și să nu folosească acuzații false pentru a ieși (din Tratatul INF – n.r.), a comentat  presedintele rus Vladimir Putin anuntul american privind retragerea din Tratatul INF. ”Ei încalcă totul, apoi caută scuze și desemnează vinovații. Suntem obligați să răspundem acuzațiilor împotriva noastră. Statele Unite au încălcat în mod direct și brutal cerințele tratatului, în România de mult timp sunt desfasurate lansatoare de rachete. 

PMP îl contrazice pe Avocatul Poporului: Nimeni nu a cerut să fie desemnaţi reprezentanţi pentru discuţii

Nimeni de la Avocatul Poporului nu a cerut membrilor organizaţiei de tineret a PMP, care pichetau sediul instituţiei, să desemneze reprezentanţi care să discute cu Victor Ciorbea.

Marilen Pirtea: Cu un plan de guvernare lipsit de realism în domeniul educaţiei, PSD-ALDE ne intoxică cu o propagandă ieftină, pe teme marginale

"Câte dintre ideile comunicate public de responsabilii PSD-ALDE, în ultimele săptămâni, răspund unor nevoi profunde de îmbunătăţire şi de normalitate ale învăţământului românesc? Probabil că aproape niciuna.

Pagini