Sănătate

Consiliul Județean Ilfov: Raluca Daniela Bârsan a desfășurat activitate mediacală într-o secție a unui spital public fără să aibă pregătire

În urma controlului făcut la Spitalul Județean Ilfov, după cele sesizate în presă, Consiliul Județean Ilfov a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2,  pentru posibile fapte penale. Ca urmare a suspiciunilor de infracțiuni comise de Raluca Daniela Bârsan, Consiliul Județean Ilfov se consideră prejudiciat și a solicitat obligarea numitei  la plata unor despăgubiri, constituindu-se ca parte civilă. 

 

Vâlcea: Spitalul Judeţean caută medic radiolog; postul e neocupat de mai mulţi ani

Spitalul Judeţean de Urgenţă are nevoie de cel puţin un medic radiolog, în prezent având angajaţi doar trei astfel de specialişti, deşi pentru a putea acoperi serviciul de gardă, legislaţia prevede să fie cel puţin patru, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de directorul instituţiei sanitare vâlcene, dr. Dan Ponoran.

Alt medic fals, descoperit de polițiști la Oradea

Nou caz de medic fals. De data aceasta s-a întâmplat la Oradea, unde o femeie de 39 de ani a efectuat mai multe acte medicale estetice faciale, fără a avea calitatea de medic. Femeia a injectat mai multor paciente acid hialuronic în buze și cearcăne.

Asistentele medicale din Bârlad nu și-au primit indemnizaţiile de hrană. Prefectul de Vaslui pune plățile în sarcina Primăriei Bârlad

La solicitarea reprezentanţilor cabinetelor medicale şcolare din municipiul Bârlad şi conducerii sindicatului Sanitas Vaslui, prefectul Eduard-Andrei POPICA a întrunit Comisia de Dialog Social, pentru a discuta pe marginea salarizării personalului din aceste cabinete medicale.

S-a decis unde va fi construit Spitalul Pediatric Monobloc de la Cluj, spital cu un profil Regional şi 700 de paturi

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a anunţat în cadrul conferinţei de presă susţinute joi, 21 februarie a.c., faptul că a fost identificată locaţia pe care va fi edificat viitorul Spital Pediatric Monobloc, unitate medicală de specialitate ce va avea un profil regional. Spitalul Monobloc va fi realizat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, având sprijinul total al domnului Boc.

Campanie de depistare a afecţiunilor tiroidiene, la Spitalul Municipal Mangalia

La Spitalul Municipal Mangalia se vor efectua investigaţii gratuite pentru diagnosticarea bolilor produse de disfuncţia glandei tiroide. Începând cu luna martie a acestui an, toţi pacienţii asiguraţi, atât din Mangalia, cât şi din localităţile învecinate, pot beneficia de serviciile medicale de specialitate oferite de medicul Shanazo Dimitri.

 

CJ Ilfov depune plângere pentru posibile fapte penale în cazul Ralucăi Bârsan

Consiliul Judeţean Ilfov a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 pentru posibile fapte penale, în urma controlului efectuat la Spitalul Judeţean Ilfov, şi cere demisia directorului medical şi a fostei şefe a Secţiei de ginecologie, după ce presa a relatat că o femeie fără studii de specialitate, pe nume Raluca Bârsan, a lucrat mai mulţi ani la unitatea medicală.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 142

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 142, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultimele două persoane decedate din această au fost confirmate cu virus gripal de tip A. Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal. 

 

Ce spun medicii despre starea de sănătate a tânărului înjunghiat la Copşa Mică

Pacientul de 19 ani adus la UPU ieri la ora 17.30 a fost diagnosticat cu plagă înjunghiată hemitorace posterior stâng, pneumotorax masiv stâng, traumatism toracic prin agresiune. Bărbatul a fost internat în cadrul secţiei Chirurgie II unde au fost efectuate proceduri de pleurotomie, bărbatul este conştient stabil, primeşte tratament specific şi va rămâne sub observaţie.

 

Încă un pacient de la ”Marius Nasta” a murit, după infecția cu o bacterie

Încă un pacient al Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală a decedat în urma infecţiei cu acinetobacter multirezistent, numărul total al victimelor ridicându-se la trei persoane, a declarat managerul instituţiei, Beatrice Mahler, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Federaţia Sanitas se pregăteşte de grevă

Angajaţii din sănătate sunt la un pas de grevă după ce mai multe proteste spontane au avut loc, săptămâna trecută, în diverse spitale publice din ţară. Principala nemulţumire a sindicaliştilor SANITAS  o reprezintă veniturile şi spun că în legislaţie sunt multe inechităţi.

Braşov: A fost semnat acordul de asistenţă cu BERD în vederea construirii spitalului regional

Primarul Braşovului, George Scripcaru, şi directorul Infrastructură Municipală şi de Mediu din cadrul BERD, Susan Goeransson, au semnat marţi, la Primăria Braşov, Acordul de asistenţă dintre municipiul Braşov şi BERD în vederea pregătirii proiectului pentru construirea Spitalului Regional Braşov.

Guvern: Indemnizaţiile de hrană pentru personalul medical nu se iau în calcul la determinarea limitei de 30%

Executivul a aprobat ieri ca indemnizaţiile de hrană pentru personalul din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30% privind sporurile.

Inspectorii sanitari au decis închiderea blocului operator şi a secţiei ATI de la Spitalul "Marius Nasta"

Inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Politica de coeziune după 2020: UE pregăteşte viitorul investiţiilor în domeniul sănătăţii

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, şi comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis, au participat marţi la o reuniune a profesioniştilor din domeniul sănătăţii pentru a demara reflecţia cu privire la viitoarele investiţii ale Uniunii Europene în domeniul sănătăţii în cadrul programelor politicii de coeziune pentru perioada 2021 - 2027.

Ministrul Sănătăţii: Am demarat un control la toate clinicile estetice şi de chirurgie estetică

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, marţi, la Iaşi, că a dispus verificarea tuturor clinicilor de chirurgie estetică din România. ”Am demarat un control la toate clinicile estetice şi de chirurgie estetică din ţară. Acolo unde punctual vor apărea probleme şi raportul final nu va fi gata, categoric vor fi suspendate autorizaţiile. 

Premieră pentru sistemul medico-militar - nefrectomie parţială asistată robotic

În zile de 13 şi 14 februarie, în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" au fost realizate primele intervenţii chirurgicale de nefrectomie parţială asistată robotic. Nefrectomia parţială (NP) reprezintă tratamentul standard al cancerului renal localizat, în prezenţa unui rinichi controlateral normal atât morfologic cât şi funcţional. NP presupune excizia completă a tumorii primare, în limite oncologice, cu prezervarea parenchimului indemn, în vederea menţinerii funcţiei renale. 

Program multidisciplinar de prevenire a consumului de droguri în Bucureşti

CIADO România, în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog, Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, pe fondul creşterii prevalenţei consumului de droguri în rândul tinerilor, va aplica trei noi programe de prevenire a tinerilor, informare a părinţilor şi alternative la consumul de droguri pentru grupurile vulnerabile.

Ministrul Sănătății, despre infecțiile nosocomiale de la „Marius Nasta”: „Au fost limitate internările în secţie şi au fost luate măsuri de dezinfecţie”

Ministerul Sănătăţii susţine că Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi managerul Institutului Naţional de Pneumftiziologie ''Marius Nasta'' au informat despre demararea unei anchete epidemiologice în cazul unor infecţii intraspitaliceşti.

Măsuri de prevenire a Pestei Porcine Africane în gospodăriile populaţiei

Confirmarea şi evoluţia în anul 2018 dar şi în acest an a Pestei Porcine Africane la un număr însemnat de porci domestici crescuţi în exploataţii nonprofesionale ale gospodăriilor populaţiei, impune avertizarea din nou a instituţiilor implicate şi a publicului larg cu privire la evoluţia acestei boli şi a măsurilor de prevenire şi combatere ce se impun atât pe teritoriul judeţean cât şi naţional.

 

Pagini