Sănătate

Medicii de familie cer autorităţilor să se pregătească pentru combaterea difteriei

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) trage un semnal de alarmă în ce priveste ameninţarea epidemiologică de la graniţa de Nord a ţării. Măsurile luate de Ministerul Sănătăţii (MS) până în acest moment sunt bune, necesare însă trebuie completate. 

Pacienţii cronici au nevoie de acces compensat la vaccinuri

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Societatea Română de Epidemiologie atrag atenţia asupra necesităţii introducerii compensării la vaccinuri pentru pacienţii cu afecţiuni cronice.

USR, apel către ministrul Sănătăţii: Criza medicamentelor din România trebuie să înceteze!

Deputatul USR Tudor Rareş Pop, membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, face un apel la noul ministru al Sănătăţii să rezolve situaţia celor 128 de medicamente esenţiale a căror preţ a expirat la începutul lunii noiembrie.

 

 

Campanie de testare gratuită a glicemiei în centrele de informare şi asistenţă de pe raza Sectorului 6

Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului este marcată în Sectorul 6 printr-o amplă acţiune de testare gratuită a glicemiei pentru cetăţenii din comunitate, derulată de Centrul Multifuncţional de Sănătate "Sfântul Nectarie", căruia i se alătură şi Şcoala Postliceală Atlas.

'A doua șansă' pentru persoanele cu dizabilități care au abandonat școala și doresc reintegrarea în școală

Senatoarea USR, Silvia Dinică, a depus, pe 13 noiembrie, un proiect de lege privind extinderea programului educaţional "A doua şansă" pentru persoanele cu dizabilităţi, un proiect care oferă posibilitatea celor care au abandonat şcoala să fie reintegraţi în sistemul de învăţământ românesc.

Iohannis a început consultările cu miniştrii

Premierul Ludovic Orban a fost, miercuri, împreună cu miniștrii Florin Cîțu, Virgil Popescu, Lucian Bode și Adrian Oros la consultări cu președintele Klaus Iohannis. Premierul a declarat că astfel de întâlniri vor avea loc periodic, deoarece șeful statului e interesat de situația ministerelor.

Ministerul Sănătăţii a lansat alerta de difterie la direcțiile de sănătate publică din cinci județe

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, a dispus direcţiilor de sănătate publică din judeţele Botoşani, Maramureş, Satu Mare, Suceava şi Tulcea intensificarea activităţii de supraveghere a difteriei, urmare a 

 

 

 

Alertă de difterie la granița României. Ultimele cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate în 1980

Este alertă la granița cu România. Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Suceava a transmis recomandări medicilor de familie şi unităţilor sanitare privind diagnosticarea corectă a pacienţilor, în contextul confirmării cazurilor de difterie în 

 

Cel mai nou centru de Cardiologie Clinică și Intervențională din România s-a deschis recent la Brașov

Cel mai nou centru de Cardiologie Clinică și Intervențională din România s-a deschis recent la Brașov. Centrul care este parte a Spitalului Sf. Constantin are în componență un laborator de Cateterism Cardiac și Angiografie ce este dotat cu cel mai modern angiograf de la ora actuală care va permite efectuarea de coronarografii

Alertă de difterie la granița României. Ultimele cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate în 1980

Este alertă la granița cu România. Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Suceava a transmis recomandări medicilor de familie şi unităţilor sanitare privind diagnosticarea corectă a pacienţilor, în contextul confirmării cazurilor de difterie în regiuni din Ucraina aflate în graniţă cu România.

Anunțul făcut de ministrul Sănătății. Ce se întâmplă cu salariile medicilor în decembrie?

Victor Costache, ministrul Sănătății asigură cadrele medicale că plata salariilor aferente lunii decembrie va fi realizată la timp. „Am avut o primă întâlnire cu ministrul Finanțelor Publice, în prezența premierului Ludovic Orban și a vicepremierului Raluca Turcan, în care 

Îngrijorător. 19 români au murit în doar 9 luni din cauza instalațiilor electrice defecte

19 persoane au decedat şi 39 au fost rănite în primele 9 luni ale acestui an în incendii produse din aceste cauze; O priză cu urme de fum, un întrerupător care face arc electric, un cablu ce trece pe sub un covor, un prelungitor improvizat pe o pardoseală de lemn, cumulat 

Bani pentru 3 spitale regionale din țară. Brașovul, exclus de pe listă

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că a semnat un acord de colaborare cu Banca Europeană de Investiţii pentru asigurarea asistenţei tehnice necesare la construcţia spitalelor regionale din Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova. “(…) vom beneficia de sfaturile experţilor BEI în faza de proiectare, supraveghere şi construcţie a celor trei spitale”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Cei mai mari cercetători în neurologie, reuniți în Poiana Brașov

Peste 200 de neurologi, cercetători ştiinţifici de top de pe patru continente, se reunesc, în aceste zile, la Poiana Braşov, în cadrul celei mai ample manifestări ştiinţifice educaţionale din domeniu, un adevărat “maraton al cercetării ştiinţifice medicale neurologice”. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, cadre didactice universitare, medici primari, specialişti sau rezidenţi, din 19 ţări din Europa şi alte trei continente se reunesc în cadrul a trei evenimente

Exclusiv! Alimentul care ne ucide. Înghițim otrava zilnic!

Suntem otrăviți cu bună știință. Un compus introdus fără nicio explicație în componența sării comercializate pe piața din România ne omoară cu fiecare înghițitură. Este vorba despre ferocianura de potasiu, ascunsă sub denumirea de E 536. Ajunsă în mediul bazic, inclusiv în organismul uman, fenocianura de potasiu se descompune, din reacție rezultând cianura de potasiu, cea mai puternică otravă cunoscută, informeaza Brașov Știri.

Desensibilizare la polen, procedură care se face în Ambulatoriul SUUB, cu bilet de trimitere

Primăvara este sezonul când persoanele alergice au probleme medicale (rinită, conjunctivită sau astm) din cauza sensibilizării la polen. Singurul tratament care se adresează cauzei bolilor alergice este DESENSIBILIZAREA. Procedura se poate face la polen, dar şi la alte alergene şi se realizează în Ambulatoriul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB). Consultaţia la medicul alergolog şi testele cutanate sunt DECONTATE de CASMB, mai exact se fac pe baza BILETULUI DE TRIMITERE de la medicul de familie. 

Sorina Pintea: Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov va avea o nouă Unitate de Primiri Urgenţe

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov va avea o nouă Unitate de Primiri Urgenţe, cu dotări de ultimă oră şi nu va fi afectat de datoriile care s-au acumulat pentru moment, a dat asigurări ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. "Am avut o discuţie cu preşedintele Dunca, săptămâna trecută şi i-am dat veşti bune şi m-a rugat să vi le prezint personal.

Bilanţ de succes la spitalul Sfânta Maria din Capitală: Șase operaţii de transplant pulmonar în doar un an

Primăria Capitalei: Bilanţ de succes în doar un an de la prima operaţie de transplant pulmonar realizată la spitalul Sfânta Maria din Capitală! Echipa de chirurgi de la singură unitate medicală din ţara care efectuează astfel de intervenţii chirurgicale a reuşit şase operaţii de transplant pulmonar!

Guvernul a aprobat fonduri pentru proiectarea unui nou spital de urgenţă în judeţul Neamţ

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, 18 aprilie, alocarea sumei de 21,58 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară către Consiliul Judeţean Neamţ, pentru finanţarea cheltuielilor de proiectare a unui nou sediu pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ (judeţul Neamţ).

Sistem de alertare a personalului medical din spital, solicitat de Avocatul Poporului

Avocatul Poporului solicită Spitalului Clinic Municipal Oradea să doteze secţia II Infecţioase cu sistem de alertare a personalului medical - Recomandare emisă, în urma sesizării din oficiu cu privire la situaţia în care un pacient internat în acel spital, a fost nevoit să sune la 112, pentru a i se acorda tratamentul.

Pagini