Social

Scene de coşmar rămase în urma vântului din Capitală: Copaci rupţi, maşini avariate şi table desprinse de vânt

ISUBIF a intervenit vineri seară la 50 de evenimente provocate de vântul puternic, care a avariat maşini şi a rupt copaci şi cabluri. "În intervalul orar 16,00-20,30, au fost gestionate 50 de intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo din Bucureşti şi Ilfov, 44 în Bucureşti şi şase în Ilfov.

Lovitură grea pentru parcagii care s-au făcut 'proprietari' pe trotuare. Dispozitivele artizanale care blochează trotuarele, desființate de autorități

Dispozitivele care blocau ilegal trotuarele din mai multe cartiere au fost desfiinţate în această săptămână de către cadrele Poliţiei Locale Sector 2 şi angajaţii Administraţiei Domeniului Public Sector 2. În urma numeroaselor sesizări primite din partea bucureştenilor care reclamau faptul că o serie de zone sunt blocate ilegal de diverse dispozitive artizanale, administraţia publică locală a sectorului 2 a intervenit pentru ridicarea lor din următoarele locaţii.

Proceduri speciale la examene pentru elevii cu deficienţe, la propunerea comisiilor din unităţile de învăţământ

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat procedura prin care este asigurat cadrul normativ necesar susţinerii examenelor naţionale (Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi examenul naţional de Bacalaureat - sesiunea 2019) de către elevii cu deficienţe de vedere/deficienţe de auz/tulburare de spectru autist/tulburări specifice de învăţare.

Pe vreme rea, acordaţi un plus de atenţie şi concentrare la volan

Ploaia, lapoviţa sau ninsoarea îngreunează circulaţia rutieră. De aceea, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare. Dacă traficul este aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul! Fiţi politicoşi cu ceilalţi participanţi la trafic şi nu blocaţi intersecţiile. 

Cluj: Accident pe DN 1C. Traficul rutier este întrerupt

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră este întreruptă pe DN 1C, în localitatea Apahida, judeţul Cluj, din cauza unui accident produs pe fondul unei depăşiri neregulamentare.

Impactul dintre un autoturism şi un autocamion s-a soldat cu rănirea unei persoane.

Circulaţie feroviară blocată, după ce balustrada unui pod rutier a căzut pe linia de cale ferată

Patru trenuri de călători staţionează în gări, după ce a fost oprită circulaţia feroviară pe relaţia Ploieşti Sud - Ploieşti Est -Valea Călugărească începând cu ora 9:00, din cauză că balustrada unui pod rutier a căzut pe linia de cale ferată la ieşire din staţia Ploieşti Est, iar alimentarea cu energie electrică a firelor de contact a fost întreruptă.

Alianţa 2020 USR PLUS se alătură protestului de duminică din Piaţa Victoriei

Alianţa 2020 USR PLUS lansează un apel către toţi românii de bună credinţă în încercarea de a opri cât mai repede asaltul PSD-ALDE asupra statului de drept din România şi anunţă că se alătură protestatarilor duminică, 24 februarie, în Piaţa Victoriei.

METEO: Cod galben de ninsori, frig şi vânt în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vremea rea pentru intervalul 22 februarie, ora 14 - 23 februarie, ora 16. Fenomenele vizate sunt ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.

Peste 240 de cămine de bătrâni, depistate fără acreditări și autorizații. Un cămin privat cu muşte în frigider a fost închis

Inspecţia Socială a descoperit aproape 250 de cămine de bătrâni fără acreditare şi fără vreo autorizaţie, total în afara legii. Aveau şi probleme grave cu igiena şi cu hrana. 42 de centre îi puneau chiar în pericol pe oameni.

Alertă. Au vandalizat tot ce au găsit în faţa Ministerului de Justiţie. Mașina lui Tudorel Toader, făcută praf! - Foto

După ce au murdărit mașina lui Tudorel Toader cu muștar, protestatarii au pus pe autoturism un banner cu mesajul: „Nouă ne-a sărit muștarul! Voi mai rezistați?”.

La acțiunea finalizată cu împroșcarea mașinii lui Tudorel Toader cu muștar au participat Sandi Matei și Marian „Ceaușescu”, doi dintre cei mai vocali protestatari, transmite antena1. 

Iustin Cionca: 'Singura cale corectă pentru românii de peste Prut este calea europeană!'

La sfârşitul săptămânii în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad transmite locuitorilor raioanelor Ungheni şi Ialoveni un îndemn de a participa la votul de la sfârşitul acestei săptămâni. Judeţul Arad este înfrăţit cu cele două raioane şi îşi doreşte să susţină logistic şi prin orice alte mijloace pregătirea lor în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut peste 131.600 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 64.000 pe sensul de intrare şi 67.600 pe cel de ieşire din ţară şi peste 40.000 mijloace de transport, dintre care 18.900 pe sensul de intrare şi 21.100 pe sensul de ieşire din ţară.

Primăria Sectorului 2 colectează gratuit de la populaţie deșeuri voluminoase, aparate electrice, electronice vechi - aparate de uz casnic

Primarul Mihai Mugur Toader vine în sprijinul locuitorilor sectorului 2 care doresc să-și facă curățenie în case și îi anunță că, sâmbătă,  23 februarie 2019, pot depozita deșeuri voluminoase și DEE-uri în fața imobilelor de domiciliu de unde vor fi ridicate gratuit de către S.C. Supercom S.A. între orele 09.00 – 14.00.   

CJ Ilfov depune plângere pentru posibile fapte penale în cazul Ralucăi Bârsan

Consiliul Judeţean Ilfov a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 pentru posibile fapte penale, în urma controlului efectuat la Spitalul Judeţean Ilfov, şi cere demisia directorului medical şi a fostei şefe a Secţiei de ginecologie, după ce presa a relatat că o femeie fără studii de specialitate, pe nume Raluca Bârsan, a lucrat mai mulţi ani la unitatea medicală.

PMP îl contrazice pe Avocatul Poporului: Nimeni nu a cerut să fie desemnaţi reprezentanţi pentru discuţii

Nimeni de la Avocatul Poporului nu a cerut membrilor organizaţiei de tineret a PMP, care pichetau sediul instituţiei, să desemneze reprezentanţi care să discute cu Victor Ciorbea.

Atenţionare de călătorie în Spania - grevă generală declanşată de 'Intersindical - CSC'

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în data de 21 februarie 2019, în comunitatea autonomă Catalonia va avea loc o grevă generală declanşată de gruparea sindicală Intersindical - CSC.

Noile cărți de identitate vor avea cip și amprentele titularului

Reprezentanţii Preşedinţiei române a Consiliului şi ai Parlamentului European au ajuns la un acord informal cu privire la un regulament care va spori securitatea cărţilor de identitate ale cetăţenilor Uniunii Europene. 

Botoşani: Patru primării din judeţ cer împuşcarea câinilor vagabonzi, din cauza pestei porcine

Patru primari din judeţul Botoşani au cerut vânătorilor să împuşte câinii vagabonzi aflaţi în păduri, după ce 2 noi focare de pestă porcină au fost descoperite în judeţ. Reprezentanţii unei asociaţii pentru protecţia animalelor spun că este doar o scuză, pentru ca autorităţile să nu facă adăposturi.

Ministrul Muncii dă asigurări că Pilonul II de pensii nu se desfiinţează

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri, că Pilonul II de pensii nu se desfiinţează „aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public”, iar în 2019 va fi plătită către administratorii Pilonului II suma de 8,65 miliarde de lei.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 142

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 142, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultimele două persoane decedate din această au fost confirmate cu virus gripal de tip A. Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal. 

 

Pagini