Bogdan Ivan: 'Deputaţii PSD nu ştiu ce votează şi induc în eroare!'

Recent, deputaţii au votat modificarea legislaţiei care vizează domeniul schiabil din România. Concret, sintagma "Ministerul Turismului" a fost înlocuită cu autoritatea centrală cu responsabilitate în domeniu. Este vorba, cu alte cuvinte, tot despre Ministerul Turismului.

"Deputatul PSD Ioana Bran, fost ministru al Tineretului şi Sportului, votează şi nu ştie ce votează. Nu numai că face confuzii grave, dar îşi şi susţine public ideile, inducând în eroare românii şi factorii de decizie care vor să investească în turismul românesc. Camera Deputaţilor a votat înlocuirea sintagmei în eventualitatea în care, dacă Ministerul ar avea în viitor altă denumire, instituţia să poată aviza în continuare proiectele din domeniul schiabil. Doamna deputat PSD Ioana Bran nu înţelege acest lucru. Susţine că Ministerul Turismului a fost scos din tot ceea ce înseamnă studii de prefezabilitate, fezabilitate sau proiectare şi finanţarea acestora", punctează Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeş şi coordonatorul Departamentului de Turism al partidului la nivel naţional. 

"Departamentul de Turism al PRO România le atrage atenţia deputaţilor PSD, care nu ştiu ce votează, dar şi guvernanţilor, că situaţia în care Ioana Bran a pus Ministerul Turismului este alarmantă. Incapacitatea de înţelegere a acestui deputat PSD poate avea urmări grave. Doamna fost ministru continuă incompetenţa Guvernului Dăncilă, iar factorii interesaţi de turismul românesc pot fi grav induşi în eroare din cauza unor astfel de politicieni", mai precizează Ivan.

Coordonatorul PRO România Argeş atrage atenţia şi asupra fondurilor europene din turism, un alt sector în care Guvernul Dăncilă a dat greş.

"Deputaţii PSD şi Guvernul Dăncilă trebuie să ia alte măsuri dacă într-adevăr îşi fac griji pentru turism. PRO România a susţinut şi cu alte ocazii că fondurile europene trebuie să fie gestionate, în perioada bugetară 2021-2027, de Ministerul Turismului, nu de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Dezvoltării, aşa cum este în prezent. Guvernul trebuie să înfiinţeze un Program Operaţional pentru Turism dacă vrea dezvoltarea acestui domeniu. De asemenea, de urgenţă, până la viitoarea perioadă bugetară, în Programul Operaţional Regional este necesară înfiinţarea unei subaxe pentru turism", afirmă Bogdan Ivan, reprezentantul Departamentului de Turism al PRO România.

"Nu mai induceţi în eroare, nu mai votaţi dacă nu puteţi înţelege un text legislativ, nu mai puneţi în pericol turismul românesc şi luaţi decizii care chiar să susţină dezvoltarea acestui sector!" încheie Bogdan Ivan.

Categorie: