Campanie de testare gratuită a glicemiei în centrele de informare şi asistenţă de pe raza Sectorului 6

Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului este marcată în Sectorul 6 printr-o amplă acţiune de testare gratuită a glicemiei pentru cetăţenii din comunitate, derulată de Centrul Multifuncţional de Sănătate "Sfântul Nectarie", căruia i se alătură şi Şcoala Postliceală Atlas.

 

Campania este organizată de Primăria Sectorului 6, în zilele de 14 şi 15 noiembrie 2019, în intervalul orar 08.00 - 20.00, în incinta Centrului de Sănătate Multifuncţional "Sfântul Nectarie", din Bulevardul Uverturii, nr. 81.

 

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, peste 70% din cazurile de diabet afectează persoane trecute de 60 de ani, cu o pondere mai mare a diabetului la femei, cu aproximativ 17% mai multe cazuri decât la bărbaţi.

 

Pe perioada campaniei, cetăţenii îşi pot testa gratuit glicemia şi în incinta centrelor de informare şi asistenţă din Sectorul 6, acolo unde echipele formate din 2-3 elevi şi un profesor ai Şcolii Postliceale Atlas aşteaptă toate persoanele interesate de starea lor de sănătate.

 

Adresa celor nouă centre este:

 

1. Bd. Iuliu Maniu/Valea Cascadelor - pe partea cu Parcul Păcii,

 

2. Bd. Constructorilor/Calea Giuleşti - pe partea cu Calea Giuleşti,

 

3. Parcul Drumul Taberei,

 

4. Calea Crângaşi - ieşirea de la Metrou spre bd. Constructorilor,

 

5. Pasajul Lujerului,

 

6. Bd. Timişoara/str. Braşov,

 

7. Piaţa Drumul Taberei,

 

8. Piaţa Valea Ialomiţei,

 

9. Piaţa Veteranilor.

 

Cele nouă puncte de informare şi asistenţă au fost puse la dispoziţia membrilor comunităţii de către Primăria Sectorului 6, începând din luna ianuarie 2018.

 

Centrele funcţionează de luni până vineri, între orele 10,00 - 18,00 şi sâmbăta, între orele 10,00 - 14,00, oferind tuturor celor care le trec pragul servicii de asistenţă medicală şi informaţii generale privind activitatea desfăşurată de autoritatea publică locală.

 

Categorie: