Crin Antonescu: E ridicol că Băsescu a lansat de la Joseni cruciada împotriva Budapestei

Preşedintele Crin Antonescu a declarat, marţi, la sediul Partidului Național Liberal, că este ridicol ca șeful statului, Traian Băsescu, să lanseze o cruciadă împotriva Budapestei la Joseni.

”Acest subiect este unul major, tratat într-un registru minor. Dl. Gabor, președintele unui partid clasat ca un partid extremist cu un discurs izolat dar care ne aduce aminte de trista perioadă a anilor 40. Liderul acestui partid recidivează și recidivează și face declarații inacceptabile. Salut reacția ministerului de externe. Salut în mod special declarația lui Kelemen Hunor, o declarație impecabilă, care arată cât se poate de reconfortant, că UDMR reprezintă responsabil și regular adevăratele interese ale comunității etnice maghiare din România”, a afirmat Crin Antonescu.

”Între România și Ungaria, relațiile diplomatice au fost foarte bune cu toate evoluțiile care se cunosc până în prezent. Cum s-a ajuns aici, care a cauza unor asemenea declarații: apropierea alegerilor în Ungaria și faptul că de câțiva ani buni, Transilvania a fost consacrată ca poligon electoral pentru lupta electorală din Ungaria. Traian Băsescu a încurajat din politiciațiuni electoriste interne acest lucru”, a declarat președintele PNL.

”A susținut înfiriparea unor formațiuni extremiste în comunitatea maghiară din România, formațiuni, din fericire, minoritare în raport cu reprezentarea majorității maghiare din România. Când Traian Băsescu a ajuns în situația fără precedent de a mulțumi public premierului altei țări pentru alegerea sa ca președinte în România, s-a creat un precedent ca Viktor Orban să facă un poligon electoral din România”, a mai spus Antonescu.

”Când Băsescu lansează de la Joseni cruciada împotriva Budapestei, e ridicol. Nu e nevoie de nicio cruciadă asupra Budapestei”, a completat național-liberalul.

 

Categorie: