Depistaţi în flagrant delict în timp ce sustrăgeau lemne

În ziua de 18 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş, au acţionat pentru combaterea tăierii, sustragerii şi comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au depistat în flagrant delict doi bărbaţi de 45 şi 29 de ani, ambii din Pietroşani, care sustrăgeau arbori din fondul forestier proprietate privată situat pe raza localităţii de domiciliu.

Din cercetări a rezultat că bărbaţii ar fi tăiat fără drept 7 arbori din specia molid, în volum de peste 5 metri cubi, cu o valoare de aproape 2.000 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii 46/2008, totodată fiind dispusă măsura confiscării unei drujbe, precum şi a materialului lemnos, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Domneşti.

- Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 298 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 65.000 de lei, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 30 de permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

- Conduceau sub influenţa alcoolului

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş au depistat un bărbat de 74 de ani din Piteşti, care conducea un autoturism pe strada Depozitelor din Piteşti, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatului a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 1şi art. 337 din Codul Penal.

- Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni au depistat un tânăr de 23 de ani din Topoloveni, care conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

- Conduceau fără drept

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Politie Rurala Bascov au depistat un tânăr de 22 de ani din comuna Merişani, care conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

- Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti au depistat un tânăr de 20 de ani din comuna Buzoeşti, care conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

- Activităţi preventive în unităţile de învăţământ

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier Argeş au desfăşurat activităţi preventive în în cadrul programului "Şcoala Altfel", la G.P.P. "Aripi Deschise" Piteşti şi la G.P.P. Bascov.

Totodată, poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au organizat şi desfăşurat întâlniri cu elevii Şcolii Gimnaziale "Nicolae Iorga" Piteşti.

La activităţi au luat parte peste 250 de copii, de la grădiniţă, clasele primare şi gimnaziale, care au observat echipaje de poliţie şi proceduri specifice Poliţiei Rutiere, motocicleta din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi au purtat dialoguri cu poliţiştii, cu scopul de a învăţa reguli de bază privind circulaţia rutieră, precum şi să îi conştientizeze asupra pericolelor la care se expun în trafic.

Au fost abordate temele specifice proiectului educaţional ,,Educaţie juridică în unităţile de învăţământ", cu scopul conştientizării factorilor de risc la care sunt expuşi, stimulării gândirii critice, creşterii nivelului de cunoştinţe al elevilor şi familiarizării cu elementele de drept.

De asemenea, au fost prezentate informaţii de legislaţie rutieră, cu scopul conştientizării factorilor de risc la care sunt expuşi, stimulării gândirii critice, prevenirea bullying-ului şi evitarea conflictelor, prevenirea delincvenţei juvenile şi a absenteismului şcolar, iar în cadrul discuţiilor au fost abordate şi alte probleme cu care se confruntă elevii.

 

Categorie: