El e Arnold, baschetbalistul surdo-mut care vrea în NBA

De la un an are deficienţe de auz şi de vorbire, dar asta nu-l împiedică să-şi urmeze destinul. Arnold Stoicescu, 17 ani, joacă baschet de mic şi speră ca la un moment dat să evolueze peste Ocean, alături de toate supervedetele sportului său preferat. În plus, părinţii i-au dat şi un nume predestinat unui om puternic şi luptător - Arnold - iar puştiul legitimat la CSM Bucureşti vrea să demonstreze că totul este posibil atunci când crezi în tine.

'Ne-a plăcut foarte mult actorul Arnold Schwarzenegger şi ne-am dorit ca băiatul nostru să-i poarte numele. I se potriveşte perfect, este puternic, determinat şi hotărât ca şi actorul american' - Diana Stoicescu, mama baschetbalistului Arnold Stoicescu. 

Familia îl susţine necondiţionat, iar părinţii şi-ar dori la fel de mult ca el să ajungă în Statele Unite ale Americii. 'De mic numai asta visează, să joace în SUA. Nu ne-am putea opune, indiferent ce-şi doreşte. Pasiunea şi focul lui pentru baschet sunt uriaşe, de neoprit' - Diana Stoicescu, mama baschetbalistului Arnold Stoicescu.

Citeşte pe buze indicaţiile celor din jur

Arnold Stoicescu joacă meci de meci pentru 'tigrii' în campionatul naţional. CSM Bucureşti a ajuns în fazele finale ale competiţiei şi a terminat sezonul pe locul cinci.

La şedinţele de pregătire şi la meciuri este extrem de atent la schemele indicate de antrenor şi le citeşte pe buze colegilor atunci când i se comunică ceva. în plus, în timpul partidelor se focusează doar la joc, şi, din acest motiv a fost, de multe ori, decisiv pentru CSM.

'Faptul că nu aude îl ajută uneori, nu este deloc deranjat de scandările din tribune, pentru el astfel de lucruri nu există, aşa că în timpul meciului este concentrat doar la joc şi reuşeşte să marcheze în momente cruciale pentru echipă' - Diana Stoicescu, mama baschetbalistului Arnold Stoicescu.

Oficialii clubului îl văd ca pe un model

Conducerea Clubului Sportiv Municipal din Bucureşti a sprijinit din prima clipă decizia de a-l transfera pe puştiul baschetbalist la echipă. Nu a contat nimic în afară de ceea ce poate face el pe teren, şi, în cel mai scurt timp, Arnold a devenit un model pentru ceilalţi şi nu numai.

'L-am adus pentru că merită, este unul dintre copiii buni pe care-i avem, chiar dacă el nu beneficiază de darul de a vorbi şi a auzi. Este un copil cuminte, se pregăteşte intens, poate mai intens decât ceilalţi ţinând cont de faptul că atenţia lui distributivă trebuie să fie mult peste cea a colegilor lui de echipă. Este un model şi toată lumea ar trebui să aprecieze ceea ce face el. Are şi un nume predestinat unui om puternic, cu psihic bun, dornic de a face performanţă' - Sorin Rudeanu, şef secţie baschet CSM Bucureşti.

'Mi-aş dori ca toate cluburile din ţară să se implice mult şi să atragă tinerii cu dizabilităţi, pentru că numai aşa putem produce o schimbare. Noi, CSM Bucureşti, începem să devenim un exemplu şi aş provoca şi alte echipe să se implice în acţiuni de CSR. Am văzut cum colegii lui Arnold au grjiă de el şi creează unitate, iar acest lucru m-a bucurat enorm. Când am auzit cum îl cheamă am rămas plăcut surprins, am văzut că are un caracter puternic şi mi-a plăcut motivaţia lui şi felul în care se poartă cu el coechipierii' - Ionuţ Aron, director general adjunct CSM Bucureşti.

Categorie: