Femeia din Alba care şi-a ucis soţul cu care era căsătorită de la 13 ani, reținută. Filmul evenimentelor

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 15.03.2019, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata M.S.I., pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea omorului, prev. de art. 199 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că, în noaptea de 14/15.03.2019, în jurul orelor 23,00, în timp ce se afla la locuinţa sa din comuna Crăciunelul de Jos, jud. Alba, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan, inculpata, în vârstă de 38 de ani, l-a înjunghiat pe soţul său, M.F., cu un cuţit în zona toracelui, provocându-i o plagă tăiată-înţepătoare penetrantă toracică anterioară cu interesarea cordului, leziune care i-a cauzat victimei decesul, acesta fiind constatat la orele 00,50 de către echipajul SMURD deplasat la faţa locului, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Procurorul a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii faţă de inculpată, urmând a se adresa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, sub nici o formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Categorie: