Internet wireless gratuit în Sighişoara pe bani europeni. Voucher de 15.000 de euro din partea CE

Primarul municipiului Sighişoara va participa în data de 14 iunie 2019 la Adunarea Digitală 2019 (DA 2019) găzduită de Comisia Europeană, Direcţia Generală pentru Reţelele de Comunicaţii, Conţinut şi Tehnologie şi Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, care se va desfăşura la Centrul Expoziţional ROMEXPO, Bucureşti.

La sfârşitul sesiunii plenare a Digital4Communities, din data de 14 iunie, va avea loc Ceremonia de decernare a voucherelor oferite in cadrul iniţiativei WIFI4EU, de către directorul general al Direcţiei Generale pentru Tehnologia Comunicaţiilor, Reţele şi Conţinut, din cadrul Comisiei Europene, domnul Roberto Viola.

Municipiul Sighişoara se numără printre cele 8 localităţi din judeţul Mureş, finanţate cu câte 15.000 de euro pentru instituirea unor puncte de acces gratuit la internet wireless, în cel de-al 2-lea apel pentru obţinerea voucher-ului din partea Comisiei Europene privind programul WiFi4EU.

"Iniţiativa WiFi4EU se înscrie în contextul unei revizuiri ambiţioase a normelor UE din domeniul telecomunicaţiilor, care include noi măsuri menite să răspundă nevoilor crescânde în materie de conectivitate ale europenilor şi să stimuleze competitivitatea Europei.

Prin iniţiativa WiFi4EU, mii de persoane vor avea acces gratuit la internet în spaţii publice în întreaga UE. Datorită programului WiFi4EU, comunităţile locale vor putea aduce conectivitatea mai aproape de cetăţeni, permiţându-le acestora să beneficieze pe deplin de nenumăratele oportunităţi oferite de digitalizare. Acesta reprezintă un pas concret către realizarea pieţei unice digitale."

În condiţiile unui flux anual de sute de mii de turişti, Cetatea Sighişoarei are neapărat nevoie de instalarea unor rutere wifi pentru acces gratuit la internet. Municipiul Sighişoara intenţionează să creeze trei puncte de internet wireless gratuit, în Piaţa Cetăţii, Piaţa Muzeului şi în zona centrală a municipiului, în Parcul Unirii. Prin crearea acestor puncte se va aduce un plus zonelor selectate, acestea fiind mai atractive, atât pentru turişti cât şi pentru oameni de afaceri sau sighişoreni.

Categorie: