Materiale pirotehnice, confiscate la frontiera din Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-un autoturism, peste 21 de articole pirotehnice, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 14.04.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar S.O., în vârstă de 58 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria. Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, două cutii de carton ce conţineau 21 de articole pirotehnice din categoria T1 (care pot fi utilizate pe scenă).

La cercetări, bărbatul a declarat că a achiziţionat produsele din bazarul oraşului Ruse - Bulgaria şi intenţiona să le transporte în Belgia, la un salon de evenimente.

Produsele, în valoare de 2.100 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "efectuare fără drept a oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice", faptă prevăzută de art. 37, lit. a) din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu art. 271 din Legea nr. 86/2006 cu modificările şi completările ulterioare, ambele cu aplicarea art. 38, alin. 2, Cod Penal.

 

Categorie: