Poliţiştii argeşeni vor desfăşura o acţiune organizată la nivel european

În perioada 13-14 noiembrie a.c., poliţiştii argeşeni vor desfăşura o acţiune organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranţa cetăţeanului şi asigurarea integrităţii infrastructurii feroviare din judeţ.

 

Poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, împreună cu poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş şi poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Argeş, participă la o acţiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârşite cu violenţă, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

 

Se acţionează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un potenţial criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

 

Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică, precum şi privind legalitatea transportului rutier de metale feroase şi neferoase şi de produse periculoase.

 

Categorie: