Pompier constănţean, campion mondial la atletism

Plt.adj.şef Gheorghe Romaşcanu, subofiţer operativ în cadrul Staţiei de Pompieri Midia Năvodari, a obţinut trei medalii la probele individuale şi două la cele pe echipe în cadrul Campionatelor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor organizate la Belfast, Irlanda de Nord.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 01-10 august 2013, iar pompierul constănţean, alături de alţi pompieri şi poliţişti, a reprezentat România şi Ministerul Afacerilor Interne.
 
La Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor au participat aproximativ 10.000 de sportivi, pompieri şi poliţişti, de pe toate continentele, care s-au întrecut la toate disciplinele (atletism, înot, lupte, tenis, canotaj etc.).
 
Reprezentantul ISU Constanţa, plt.adj.şef Gheorghe Romaşcanu, a participat la trei probe individuale şi două pe echipe. Astfel, la individual, constănţeanul a obţinut titlul de campion mondial şi medalia de aur la proba de 5.000 m plat, medalia de argint la 800 m plat şi medalia de bronz la aruncarea suliţei. La probele pe echipe, plt.adj.şef Gheorghe Romaşcanu a participat ştafeta 4 x 400 m şi cross – 10.000 m, la ambele românii obţinând medalia de bronz.
 
La cei 46 de ani, pompierul constănţean este sportiv de performanţă având un palmares impresionant atât la nivel naţional cât şi internaţional. „Este cea mai mare performanţă pe care am obţinut-o în cei 28 de ani de atletism. Am început când aveam 18 ani, la Clubul Sportiv Farul Constanţa, avându-l ca antrenor pe dl. Dumitru Mihăilescu şi voi continua să practic acest sport atât cât mă va ajuta organismul.

Categorie: