Profesor din Săcele acuzat că a bătut un elev care lovise un câine

Un profesor de la Liceul Teoretic din Săcele, județul Brașov, este acuzat de un părinte că a dat mai multe palme copilului său. Incidentul a avut loc după ce elevul a lovit un câine. „Profesorul spune că doar l-a împins, elevul spune că l-a lovit”, declară directorul școlii, potrivit Mediafax.

 

Polițiștii din Brașov au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă după ce părintele unui elev de la Liceul Teoretic din Săcele a depus o plângere în care a reclamat că un profesor i-a lovit copilul.

 

Părintele a reclamat, potrivit unor surse din anchetă, că un profesor i-a dat mai multe palme copilului său. Elevul a fost dus și la Serviciul de Medicină Legală.

 

La rândul său, directorul Liceului Teoretic „George Moroianu” Săcele, Gheorghe Munteanu, a declarat, că la școală nu a fost depusă nicio reclamație, dar a fost fiind deschisă și aici o anchetă.

 

„Nu avem nicio plângere. Ne-am autosesizat. (…) Este o comisie care va discuta cu elevi, profesor, diriginte. În consiliul profesoral se va discuta această situație. Profesorul spune că doar l-a împins, elevul spune că l-a lovit, din câte știu”, a declarat Munteanu.

 

Potrivit acestuia, scandalul s-a petrecut în curtea școlii. Aici a intrat un câine, iar elevul de clasa a 7-a ar fi lovit patrupedul. Profesorul, care era de serviciu, s-ar fi îndreptat spre copil, apoi l-ar fi luat de guler.

 

Cadrul didactic reclamat predă georgrafie și este profesor în această unitate de învățământ de 10 ani.

 

Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.