Recital extraordinar Constantin Chiriac

Teatrul de Comedie vă invită marţi 19 noiembrie, la două recitaluri extraordinare susţinute de Constantin Chiriac: Metanie Ţie, Părinte!, de la ora 20,00, la Biserica Sf. Dumitru (str. Sf. Dumitru nr. 1) şi Domnule şi frate Eminescu, de la ora 20:30, la Sala Studio.

 

Metanie ţie, Părinte! este un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire. Acest recital are la bază texte scrise de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ştefan Augustin Doinaş, William Shakespeare, R. M. Rilke şi aduce în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu divinitatea.

 

Domnule şi frate Eminescu este construit ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă şi porneşte de la dimensiunea poeziei populare ca matrice, explorând legătura creatoare şi prietenia unică dintre cei doi scriitori români.

 

Cele două recitaluri vor fi prezentate în premieră în Bucureşti, după ce au fost susţinute în mai multe oraşe din România (Iaşi, Constanţa, Suceava, Râmnicu Vâlcea ş.a.m.d.), dar şi din lume (New York, Tokio, Montreal ş.a.m.d.).

 

***

 

Constantin Chiriac este actor de teatru şi film şi lider în domeniul cultural. A studiat Actoria la Bucureşti, obţinând diplome în management cultural de la Agenţia de Informaţii a SUA, de la Hull University din Marea Britanie, precum şi de la Virginia Commonwealth University Richmond.De-a lungul carierei sale a creat structuri de renume mondial şi a generat nenumărate proiecte internaţionale. Este preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, director general al Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi director al Bursei de Spectacole de la Sibiu. A jucat un rol decisiv în obţinerea titlului Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007 şi în reuşita incontestabilă a proiectului.

 

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile şi se va face pe baza biletelor ridicate în prealabil de la Casa de bilete. Biletele sunt disponibile începând de miercuri 13 noiembrie, conform programului Casei de bilete (marţi-vineri: 13.30-19.30, sâmbătă-duminică: 12.00-19.30, luni: închis).

 

TEATRUL DE COMEDIE

 

Str. Sf. Dumitru nr. 2, Bucureşti

 

Categorie: