SNTS: Protestăm în data de 15 martie, la ora 15. Sportivii şi tinerii, afectaţi de lipsa autostrăzilor

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret - SNST - se alătură apelului civic lansat pentru a trage un semnal de alarmă faţă de lipsa autostrăzilor din România. în acest sens, colegii noştri care susţin această acţiune, în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute, vor opri activitatea în Sport şi Tineret.

Sportul are nevoie de autostrăzi, Tineretul cere infrastructură, lipsa acestora ne afectează pentru că: 

- ne deplasăm mult în ţară, la competiţiile sportive şi acţiunile de tineret,

- costurile determinate de infrastructura precară sunt transferate asupra altor investiţii,

- ne obligă la cheltuieli în plus şi timp pierdut,

- pune sănătatea şi viaţa sportivilor şi a tinerilor în pericol prin favorizarea accidentelor.

Acesta este un demers firesc, sportivii şi tinerii fiind printre cei mai afectaţi de lipsa autostrăzilor. Străbatem ţara în lung şi în lat, parcurgem cu toţii, cumulat, sute de mii de kilometri anual. Riscăm accidente în aceste deplasări şi răspunderea este a noastră, a însoţitorilor, deoarece este cunoscută practica prin care, de cele mai multe ori, mergem cu maşinile personale, şoferi suntem tot noi antrenorii sau însoţitorii. Aceasta în timp ce zeci de autocare primite de la Guvern pentru Sport şi Tineret ruginesc cu zero km la bord, din lipsa de şoferi.

Aşadar, astăzi, aşteptăm implicarea tuturor colegilor care vor fi în activitate, împreună vom puncta acest manifest pentru normalitate, care reprezintă singura cale pentru dezvoltarea României pe care ne-o dorim cu toţii.

Categorie: