Statul ar putea să solicite chirie de la Mall-ul Băneasa și Ambasada americană!

Unul dintre cele mai scumpe si intinse terenuri din tara, care se afla in nordul orasului Bucuresti, pe care au fost construite mai multe multe hyper-magazine si un ansamblu rezidential de lux urmeaza sa ajunga din nou in proprietatea statului, care ar putea să solicite chirie.

Este vorba de cele 224,6 de hectare care au facut obiectul  dosarului in care omul de afaceri Gabriel (Puiu) Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de inchisoare, pentru preluarea terenurilor Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) printr-un contract de închiriere pe 49 ani.

 

Puiu Popoviciu s-a refiugiat in Marea Britanie inainte de decizia definitiva de condamnare, iar procedura de extradare dureaza de aproximativ doi ani.

 

Pe terenul care trebuie sa revina in proprietatea statului este construita Ambasada SUA, mai multe centre comerciale, cum ar fi Mall Baneasa, Mobexpert, Brico Depot, Emag, Carrefour, Ikea, dar si un cartier de lux.

 

Decizia in acest caz a fost luata in decembrie 2018, de judecatorii Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, care au solutionat latura civila a acestui proces. Decizia nu este definitiva.

 

Categorie: