Românii au la dispoziţie o nouă platformă online cu produse culturale gratuite

CulturaDeAcasa.ro este un proiect online care vine în ajutorul tuturor celor pasionaţi şi interesaţi de cultură, în această perioadă în care românii nu mai pot merge la teatru sau concerte şi nu-şi pot planifica vacanţe sau alte experienţe culturale. La iniţiativa europarlamentarului Victor Negrescu, PES activists România lansează această platformă care pune la dispoziţia utilizatorilor de internet informaţii despre activităţi şi evenimente culturale la care oricine poate avea acces online. Prin efortul echipei de voluntari PES activists, platforma va fi alimentată continuu cu astfel de resurse identificate în spaţiul virtual.

 

CulturaDeAcasa.ro conţine informaţii actualizate despre tururi virtuale ale unor oraşe sau muzee, piese de teatru ce pot fi vizionate online, biblioteci virtuale, spectacole de operă şi alte activităţi culturale disponibile în mediul online, facilitând accesul la aceste resurse culturale şi de petrecere a timpului în contextul restricţiilor de circulaţie şi a măsurilor de distanţare socială. Practic, platforma acţionează ca un hub cultural, un spaţiu ce reuneşte informaţii despre activităţi, soluţii, evenimente şi proiecte culturale, sprijinind astfel accesul publicului de acasă în condiţii de siguranţă pentru sănătatea personală şi a celorlalţi.

 

Spre exemplu, cei interesaţi pot efectua plimbări virtuale prin muzee româneşti sau internaţionale, pot viziona spectacole de teatru sau operă, pot accesa arhive muzicale.

 

'Este un proiect de suflet, un proiect pe care îl susţin cu tărie şi îi îndemn pe toţi cei care vor să contribuie la dezvoltarea lui să ne fie aproape şi să contacteze echipa noastră de la PES activists România. Este important ca în această perioadă dificilă să continuăm să promovăm şi să susţinem cultura şi să le oferim oamenilor acces cât mai mult şi mai simplu la spectacole, muzee, expoziţii şi biblioteci online. Mulţumim tuturor instituţiilor culturale care pun la dispoziţie aceste resurse foarte preţioase şi vrem să ajutăm cât mai mulţi oameni să le descopere şi să se bucure de ele în aceste zile grele', afirmă europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia de Cultură a Parlamentului European şi preşedinte-coordonator al PES activists România.

 

Acesta consideră că Uniunea Europeană, precum şi autorităţile naţionale trebuie să facă un efort în această perioadă pentru a sprijini nu doar publicul iubitor de artă, dar şi creatorii, artiştii şi pe toţi cei implicaţi în domeniul cultural, profund afectaţi de criza coronavirus.

 

'Refugiul în tot ceea ce înseamnă act artistic şi cultural ne ajută să trecem mai uşor peste perioada de distanţare socială şi peste acest moment de criză. De aceea am vrut să ajutăm oamenii să ajungă la aceste resurse care există disparat în mediul virtual. Dar nu trebuie să uităm că artiştii, toţi cei implicaţi în industriile creative sunt şi ei afectaţi, iar autorităţile sunt datoare să le ofere suportul de care au nevoie', adaugă Victor Negrescu.

 

 

Categorie: