Trump presează India să renunțe la interdicția de a exporta medicamente anti-malarie

Hidroxiclorochina, medicament anti-malarie produs de India, a fost apreciată ca un potențial remediu pentru Covid-19 . Președintele american Donald Trump i-a cerut premierului Narendra Modi să renunțe la interdicția exporturilor.

 

Guvernul federal a acumulat deja 29 de milioane de doze de hidroxicloroquina în stocurile sale naționale și încearcă să obțină mai multe, chiar dacă eficacitatea medicamentului împotriva Covid-19 este încă testată și rămâne discutabilă. 

 

"După o convorbire de astăzi cu premierul indian Narendra Modi, India are în vedere serios să elibereze reținerea pe care a pus-o pe o comandă americană pentru hidroxiclorochina" , a anunțat președintele american Trump la informarea grupului de lucru coronavirus la Casa Albă.

 

Atrăgând critici  pentru promovarea iresponsabilă a unui tratament netestat și potențial chiar periculos, Trump a insistat că pacienții cu Covid-19 trebuie să aibă de ales.

Ce ai de pierdut? Ia-l. Chiar cred că ar trebui să o ia ... încercați, dacă doriți.

 

„S-ar putea să o iau”, a adăugat Trump, care anterior a fost testat negativ de două ori pentru coronavirus. El a lămurit imediat, însă, că „ va trebui să-mi întrebe doctorii despre asta” .

 

Nu este prima dată când diverse medicamente utilizate de obicei pentru tratarea malariei primesc promoții de înaltă calitate ca potențial „schimbător de jocuri”  împotriva infecției cu coronavirus de către toți, de la președintele SUA, Donald Trump și Departamentul Sănătății SUA, la specialiști medicali ruși . Achiziția de panică și deficiențele rezultate pentru cei care le folosesc pentru a trata alte afecțiuni, inclusiv lupusul și artrita reumatoidă, au obligat guvernul indian să oprească exporturile de hidroxicloroquina luna trecută, fără dată limită. 

 

Medicamentele, care suprimă sistemul imunitar, sunt văzute ca fiind potențial utile împotriva Covid-19, deoarece virusul stimulează excesiv răspunsul imunitar care poate provoca insuficiența organului. Cu toate acestea, par a fi ineficiente împotriva virusului însuși. (TravelWireNews).